STOP øvelsen

STOP op og tag den indre temperatur.

At stoppe op og mærke efter

Denne øvelse er nem at lære og nem at bruge. Uanset hvor, du befinder dig, kan du bruge denne øvelse. Faktisk er den uovertruffen, netop fordi du kan bruge den når-som-helst og hvor-som-helst.

I mindfulness øver vi os først og fremmest i at være bevidst til stede ved at øve evnen til at opleve og igen og igen bringe opmærksomheden tilbage, når vi mister den. Vi øver os i at STOPpe op, blive opmærksom på, hvad der optager os lige nu og vende tilbage til det, som vi var igang med.

STOP øvelsen

  • er meget enkel og består grundlæggende i at stoppe op, tage et par dybe vejrtrækninger, rette opmærksomheden mod vores indre (tanker, følelser og krop) og – ikke overraskende – gøre dig parat til at fortsætte dagen
  • er en grundlæggende øvelse i mindfulness, dvs. i at stoppe op og blive opmærksom på os selv. Jo oftere, du gør det, jo mere naturligt vil det også blive for dig lige at rette opmærksomheden indad
  • kan bruges til at få ro på i en stressende situation
  • eller hvis du er ved at blive overvældet af tanker eller følelser, f.eks. angst, bekymring eller afmagt.

S

T

O

P

Stop med det, du er igang med og sæt tingene til side for en lille stund.

 

Tag et par dybe vejrtrækninger. Hvis du ønsker at udvide dette, kan du i et minuts tid trække vejret på normal vis og følge din vejrtrækning der, hvor du bedst mærker den.

Observer din oplevelse, som den er lige nu – inklusive tanker, følelser og kropslige fornemmelser.
Du kan reflektere over, hvad du er optaget af lige nu, hvad du tænker. Bemærk følelser, der er tilstede og hvordan de udtrykkes i kroppen. Læg da mærke til din krop. Står du op eller sidder ned? Hvordan er din holdning? Gør det ondt nogen steder?

Parat igen. Fortsæt med det, som du var igang med eller med noget, der kan støtte dig i øjeblikket. 
Tal med en ven, tag en kop te, rejs dig op og bevæg dig rundt.

(c) tekstboksen er frit efter artiklen “Mindfulness: What’s the POINT?” fra www.mindful.org.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Copy link