At være med det, der er godt

Når vi bedre kan omfavne det, der er godt i livet, kan vi bedre være med det, der også er svært. Og når vi bedre kan være med det, der er svært i livet, kan vi også bedre være med der er godt i livet.

Når tingene går godt

De fleste mennesker er gode til at være med det, der er godt ………… sålænge det er ‘godt’, sådan som vi gerne selv vil have det. Vi vil gerne have et bestemt kursus og får det: “yes” eller penge tilbage i skat: “yes”. Det, som vi oplever som godt, er også tit noget, der skal være behageligt eller gøre, at vi slipper for noget ubehageligt.

Det er jo meget forståeligt, men det begrænser “godt” temmelig meget, gør det meget subjektivt og gør, at “godt” skal leve op til vores meget personlige og ofte snævre kriterier.

Dermed risikerer vi at gå glip af alt det, der faktisk ér godt. F.eks. at det er et mirakel, at vi lever, har et sted at bo og har mad på bordet. At vi har rent drikkevand. Har venner, noget at være engageret i, forældre/børn/venner. Stadigvæk kan se, føle, sanse, gå.

At være med tingene, når de er gode

At være mere opmærksomt tilstede i nuet – også kaldet bevidst nærvær eller mindfulness – gør det mere muligt at få et mere balanceret forhold til, hvad der er godt hhv. mindre godt og hvordan godt og mindre godt er dybt forbundne og gensidigt afhængige af hinanden. Det giver os ikke sjældent også et mere taknemmeligt og ydmygt forhold til livet, materielle goder, sundhed og sygdom.

Mini meditation

Stop op.
Tag et par dybe vejrtrækninger.
Mærk efter, hvordan du har det lige nu. Hvad du tænker, hvad du føler, hvordan din krop har det. 
Vær opmærksom på, om der er noget i dit liv, som du er taknemmelig for. 
Tag nu igen et par dybe vejrtrækninger og fortsæt med, hvad du var igang med.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Copy link